sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Pätkis-juustokakku


Pätkis-juustokakku

24cm vuokaan
Pohja:
1,5 pötköä Domino-keksejä (mintun makuista)
n.60g voita

Täyte:
1,5 pussia pätkiksiä
3 riviä maitosuklaata
300g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
6 liivatetta

Murskaa keksit, kaada sulatettu voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksi-voi massa vuan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada n.½dl vaniljakastiketta kattilaan ja lisää 1pss pätkiksiä ja maitosuklaa paloiteltuna joukkoon. Kuumenna niin, että suklaa sulaa. Lisää joukkoon lionneet liivatelehdet hyvin puristettuna. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa loppu vaniljakastike vaahdoksei ja raasta tai paloittele veitsellä loput pätkikset murskaksi. Kaada kulgoon suklaamassa sekä tuorejuusto. Teemassata tasainen ja mostele vatkattu vaniljakastike sekä pätkismuru joukkoon.

Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä kulmässä muutamiea tunteja tai mielellään yön yli.

Koristelin kakun sokerimassasta tekemilläni ruusuilla ja suklaa lehdillä, sekä valkosuklaa kiekuroilla. Suklaa lehdet tein sivelemällä tummaa suklaata ruusun lehtien takapuolelle. Jäähdytin ja irrotin lehdet suklaasta.

Ohje on kauan sitten löytynyt jostain, mutta en jälleenkään muista mistä.
Kakku on erittäin hyvää. Eikä haittais vaikka suklaamurua olisi enemmänkin...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpäs ihanan muhkealta tuo kakku, tosi korkea :) Itse ajattelin tehdä kyseisen kakun mutta minulta löytyy vain 26cm irtopohjavuoka, riittääkö ainekset siihen vai tarviiko lisätä jotain?

Fannyliina kirjoitti...

Hei!
Itse tekisin kakun samoilla aines määrillä, vuokasi ei kuitenkaan ole kovin paljon suurempi. kakusta tulee vain hieman matalampi :)